pátek 1. listopadu 2019

Když chlapi pečou sladké

Sobota....Chuť na něco dobrého....Sladkého...A v tom ten skvělý nápad, který vyšel z úst mého muže - co když upeču domácí věnečky? Nikdo neřekl ne.
Sledovala jsem to zpovzdálí, byl to koncert. Agis se ujala role pomocníka. Co bylo hned od začátku jasné, že dávka musí být dvojitá. I když jsem věnečky sama nikdy nepekla, protože jsem se bála složitého postupu, musím říct, že to zase taková hrůza není. A když máte další ruce ku pomoci, jde to skoro samo, že?


Recept
těsto: 65 ml oleje, 150 ml vody, sůl, 120 g hladké mouky, 3 vejce.
V hrnci přivedeme k varu vodu, olej, sůl. Přisypeme mouku a a vaříme cca 5 min., dokud se těsto nepřestane lepit na stěny hrnce. Po odstavení z plotny přišleháme vejce. Vznikne lepkavá směs, jako žvýkačka. Na plechu tvoříme cukrářským sáčkem věnečky. Pečeme na 180°C, cca 25 min. (záleží na velikosti věnečků). POZOR! Je důležité troubu neotevírat, aby těsto nespadlo. Ještě teplé rozkrojíme nožem a necháme vychladnout. 
krém: 500 ml mléka, 2 ks vanilkového pudinku, 8 lžíc cukru, 3 lžíce rumu, 250 g másla. uvaříme hustý pudink, po uvaření jej zasypeme cukrem, aby se nevytvořil škraloup. Necháme dostatečně vychladnout a přidáme máslo a vyšleháme do krému. Krém přenášíme do věnečků cukrářským sáčkem.
poleva: vymačkáme citron a přidáváme postupně cukr moučka. Vrchní část věnečku namočíme do polevy. Necháme zaschnout.

 
 

 

 
 
 Přejeme 
D🍰O🍰B🍰R🍰O🍰U  CH🍰U🍰Ť 
🐾
Maryla

Žádné komentáře:

Okomentovat