sobota 24. srpna 2019

Takhle to raději nezkoušejte!

Po dovolené se děti vždy těší na domácí pohodlí. Hlavně tedy chtějí svůj klid. Takže donutit je k nějaké akci je složité. Ale netradiční úkol je vždycky vyvede z letargie. V jedné knize jsem našla výrobu másla netradičním způsobem. No, a zajímavý úkol pro děti byl na světě. Je skvělé, že na tuto akci nepotřebujete nic zvláštního, vše určitě najdete doma.
Podle návodu to nebylo nic složitého:
1. Smetanu pokojové teploty dát do zavařovací sklenice společně se skleněnkou.
2. Třepat, třepat a třepat.
3. Až se začne oddělovat podmáslí od tuku, blíží se konec práce.
4. Vyjmout velmi měkké máslo a převalovat ho v rukách, v misce s vodou a ledem.
5. Důležité je vymačkat všechno podmáslí, aby bylo máslo chutné.







Až budete třepat, tak s citem. Náš Ondra to vzal pěkně od podlahy a v závěru mu vyletěla kulička ze zavřené zavařovačky. Takže máslo sice bylo, ale nikdo netušil, jestli tam nezůstal nějaký střep. 
Takže OPATRNĚ!!!


Dobrou chuť
🐾
MARYLA

Žádné komentáře:

Okomentovat