pondělí 16. července 2018

Focaccia s jarním salátem

Jídlo....Věčné téma posledních let. Po revoluci mi přišlo, že se lidem moc líbilo, že je možné zajít do fast foodu, nevařit. Dnes je zase doba, kdy lidé rádi vaří. Vždyť nejprodávanější knihy jsou kuchařky. Ráda se pouštím do vaření dobrých pokrmů. Mám svou "food teorii". Nikomu ji necpu, ale stále v ní hledám, pátrám a zkouším.
Dnes tedy focaccia se salátem. Výborný oběd, všichni si pochutnali. A nekecám, když píšu, že jsem ještě večer musela upéct další várku tohoto italského chleba.
                                      

Recept: 
  • 0,5kg hladké mouky
  • 4dcl vody
  • ½ droždí
  • 1 lžíce mořské soli
  • 5cl oleje extra virgin

Postup:

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí 
a s těstem. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 
10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout.





 Přeji krásné prázdniny
Maryla

Žádné komentáře:

Okomentovat