Dnes tedy focaccia se salátem. Výborný oběd, všichni si pochutnali. A nekecám, když píšu, že jsem ještě večer musela upéct další várku tohoto italského chleba.
Recept:
- 0,5kg hladké mouky
- 4dcl vody
- ½ droždí
- 1 lžíce mořské soli
- 5cl oleje extra virgin
Postup:
V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí a s těstem. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-12 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout.
Přeji krásné prázdniny
Maryla
Žádné komentáře:
Okomentovat