Ono to vypadá, že neděláme nic jiného, než vaříme a pečeme každý den, ale ty recepty se nám teď nějak sešly. Tento chleba máme moc rádi. Má výbornou chuť, vždy se podaří a není složitý na přípravu. Jen na čas. Začala jsem v 8 hodin a upečeno bylo v 17 hodin. Překvapující bylo, že do konce zpráv bylo po chlebu.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh5ECQjeeDwUmVzieuCft-IyRHKzgVrvP6G4gk4HiNSP3vtm5-Ra6DxrBcufEYA8pGiQG9MxfrGGJJbBFGcCMlRgbtya-tZS8sCQs8qYltZIDYm-yS4bGQ0FnHGYEd5a9IHlWHZlqA-IdA1/s640/IMG_3812.JPG)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhzPDiXHua4i_kdMUDL6cykwPBswyeH8yCbgAa39ZMBlChvccT5E7o9orM_5ftGI1udNOVozAxzS5yYSbB0A7AnHq_XAgKLhGYvZULAyDxeS2v2cVSqy_WQBNykwSfg6dh_441KboDnSLb4/s640/IMG_3813.JPG) |
Recept: 2 hrnky žitné mouky, 425 ml světlého piva, sáček droždí, 1 vajíčko, 2 lžíce hnědého cukru, 1 lžíce soli, 3 hrnky hladké mouky, 2 lžíce olivového oleje, voda, bylinky a semínka dle chuti a možností. Postup: Smíchejte žitnou mouku s pivem a půlkou sáčku droždí a nechte hodinu vykynout. Vykynutou směs smíchejte s vajíčkem, oliváčem, cukrem, solí a hladkou moukou se zbytkem sušeného droždí. Přidejte bylinky a semínka. Dejte si práci s prohnětením. Těsto rozdělíme na dvě půlky. Těsto vložíme do misek, které jsme předtím potřeli olejem, aby se těsto nepřilepilo. Necháme kynout další hodinu až dvě. Poté přesuňte na moukou vysypaný plech a opět necháme kynout dvě až tři hodinky. Potřeme vodou se solí a pečeme 170°C asi 40 minut. |
Dobrou chuť
M.
Žádné komentáře:
Okomentovat