úterý 20. listopadu 2018

Svatomartinské rohlíky

I když po návratu z nemocnice spíše jen zlehka našlapuji, než že bych jela v zajetém tempu, tuto příležitost jsem si nemohla nechat ujít. Na našem stole přistála kačena, červené zelí s bramborovým knedlíkem a nádivkou. Agis a já maso s radostí oželíme a tak se cpeme nádivkou  až máme boule za ušima. Poprvé jsem stihla upéct svatomartinské rohlíky a musím říct, že je to neskutečná dobrota. Inspiraci na recept jsem našla na stránkách blogu "U nás na kopečku".


Nekynuté Martinské rohlíčky

těsto:
250 g másla
250 g zakysané smetany
400 g hladké mouky
špetka soli
1/2 lžičky vinného kamene
nebo prášku do pečiva

náplň:
200 g namletých vlašských ořechů
200 g moučkového cukru
1 bílek
(žloutek si nechte na pomazání rohlíčků)
1 lžička skořice
3 lžíce rumu

Všechny ingredience na těsto dobře zpracujte a nechte 2 hodinky uležet v lednici. Během odpočívání těsta si připravte náplň. Jednoduše smíchejte všechny ingredience. Bílek nešlehejte, jen vmíchejte. 
Těsto po vyndání z lednice rozdělte na 6 dílů. Každý bochánek  rozválejte do tvaru malé pizzy, aby těsto bylo asi 2-3 mm silné a radýlkem "pizzu" rozdělte na 8 dílů. Náplň dejte do širšího okraje a motejte jednotlivé trojúhelníčky jako rohlík. Rohlíček ohněte do tvaru podkovy, dejte na pečící papír na plech a pomažte žloutkem.
Pečte při 180°C asi 22 minut.





Žádné komentáře:

Okomentovat