neděle 7. října 2018

Slavnostní hostina

Tři zásadní události měsíce září: jedny narozeniny na začátku měsíce, druhé narozeniny na jeho konci a nástup snad nejkrásnějšího ročního období v roce - PODZIM. A protože jedna oslava nestačí, bylo načase uspořádat hostinu číslo 2. No, a protože je ten podzim, jak jinak než s dýní a houbami, kterých i letos bylo mooooccc.

Základem byla zapečená dýně Hokaido s mletým masem a sýrem. Recept podle Herbáře. Musím říct, že za mě "velká dobrota".

   
 

   
Druhý chod byl prvotní pokus. Veka proložená slaninou, sýrem, pestem a rozšlehaným vejcem se smetanou. Na dýni to nemělo, ale taky dobré.


A hlavním chodem byl narozeninový dort. Základem je sachr a pak už volná improvizace, ale moc dobré.
 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat